The rainy season is about to begin. It’s supposed to rain very hard for the entire week. Rain is good for the grass, trees and flowers. The rain is also a welcome visitor for the small garden I keep in the back yard. While we wait for the rain, let me share this recipe with you. The recipe comes from Natashaskitchen.com.
Ingredients for Cajun Shrimp
1 lb medium shrimp, peeled and deveined
1 tsp Cajun spice
1 cloves garlic, pressed or grated
Pinch of salt
2 tbsp unsalted butter
Ingredients for Salad
1 medium romaine lettuce (5 to 6 cups, chopped)
1/2 lb (3 medium) Roma tomatoes, sliced
1/2 English cucumber (or 3 small) sliced
1 cup corn kernels (from freshly cooked corn)
1/2 medium red onion, thinly sliced
Ingredients for Cilantro-Lemon Dressing
Juice of 1 large lemon
1/2 small bunch of cilantro (1/2 cup finely chopped) or parsley
3 tbsp extra virgin olive oil
1 tsp sea salt or 3/4 tsp table salt
1/8 tsp black pepper
Instructions:
1-Pat dry shrimp with paper towels and place in a medium bowl. Add 1 tsp Cajun spice, 2 pressed garlic cloves, and a pinch of salt. Stir to combine.
2-Place a large non-stick pan over medium-high heat. Add 2 tbsp butter and once it is melted and hot, add the shrimp in a single layer. Saute 2 minutes per side or just until cooked through. Transfer to a plate and set aside.
3-Chop, rinse and spin dry 1 medium head of romaine lettuce. You should end up with about six cups of lettuce. Transfer it to a large mixing bowl. Now add 3 sliced tomatoes, thinly sliced red onion, sliced cucumbers, 2 sliced avocados and 1 cup of cooked corn.
4-To make the dressing, start with 3 tbsp of fresh lemon juice. Now finely chop about 1/2 cup of cilantro and stir that in. Add 3 tbsp of extra virgin olive oil. Season with 1 tsp salt.
A época da chuva está chegando. Esperamos muita chuva para todo o final de semana. A chuva faz bem para a grama, as flores e as árvores. Tambem é bem vinda para a pequena horta que tenho no quintal. Enquanto esperamos a chuva, me deixa compartilhar esta receita. A receita original vem do site: natashaskitchen.com
Ingredientes para o camarão
Meio kilo de camarão descascado
1 colher (chá) de tempero cajun
1 dente de alho amassado ou ralado
Uma pitada de sal
2 colheres (sopa) de manteiga sem sal
Ingredientes para a salada
1 alface romana picada
250 gr de tomate, cortado em rodelas
1/2 pepino inglês, cortado em rodelas
1 copo de milho fresco, cozido
1/2 cebola roxa, em fatias finas
Ingredientes para o molho de cilanto e limão
Suco de um limão grande
1/2 punhado de coentro picado
3 colheres (sopa) de azeite de oliva extra virgem
1 colher (chá) de sal marinho
Instruções:
1-Seque o camarão com papel toalha e coloque numa tigela. Adicione 1 colher (chá), 2 dentes de alho amassado e uma pitada de sal. Misture.
2-Coloque uma frigideira no fogo médio-alto. Adicione 2 colheres (sopa) manteiga e quando estiver derretida e quente, coloque o camarão na frigideira. Passar durante dois minutos em cada lado. Transfira para um prato.
3-Pique o alface e seque. Transfira para uma tigela grande. Adicione os três tomates fatiados, a cebola, os pepinos, 2 abacates fatiados e 1 copo de milho cozido.
4-Para fazer o molho, misture 3 colheres (sopa) de suco de limão com o coentro picado, três colheres de azeite e uma colher (chá) de sal.
Nice recipe