Queso Dip ~ Molho Queijo

Recipe by RecipeTinEats, Photo by Priscillakittycat

Two of the best inventions on the planet:  Google and Memes.  Everything you need to know can be found with Google.  Like when you have a sore throat and you want to know why.  So first you Google, “causes of a sore throat”.  Or, if you’re looking for a more dramatic answer, you can Google, “is a sore throat life-threatening?”.   Hypochondriacs probably love this specificity.

Google is also effective when you need to know if your zodiac sign is compatible with the zodiac sign of your partner.  This gets a bit tricky because Google doesn’t provide definitive answers when you type in, “Should I break up with him if our signs aren’t compatible?”  The lack of clarity may cause you to overthink and look up your compatibility with all the zodiac signs available, then you might make a bad decision and choose the combination with the least divorce rates…and you’re not even married.

When you become overwhelmed with all the possibilities and choices provided by Google…you’re better off spending an hour a day on the second-best invention: Memes.  (BTW Google has some good insight on humor and it’s correlation with happiness).  Memes are awesome.

The recipe for today is a match for a night of Bingo, a football watch-party, or even binge-watching NCIS.  I prepared this dip for a get-together thinking it would be just another dip.  Believe me when I tell you people were scraping the bottom of the serving bowl.

2.5 cups Cheddar cheese, freshly shredded
1 tbsp cornstarch
1/2 tbsp butter
1 large garlic clove, minced
1/4 small white onion, very finely chopped
13 oz evaporated milk (1 can, not low fat)
1 small tomato, finely diced
1/4 tsp each onion powder, garlic powder, cumin
4 oz chopped green chile, fire roasted (Subs Note 3)
1/4 cup cilantro, finely chopped
2 – 3 tbsp milk, any
Salt

Place cheese and cornflour in a bowl, toss to coat.  Melt butter over medium heat in a large saucepan or small pot.  Add garlic and onion, cook slowly for 3 minutes or until onion is translucent but not browned.

Add tomato (including juices) and cook for 2 minutes until tomato is slightly softened.  Add evaporated milk and cheese. Stir, then add chiles and Spices.  Stir until cheese melts and it becomes a silky sauce.

Add salt to taste – amount required depends on saltiness of cheese used – and stir through coriander.  Stir in milk or water to adjust consistency (I use 2 tbsp) – the dip thickens when it cools, and milk can be added later to adjust to taste.

Remove from heat. Serve warm or at room temperature – it will be soft and scoopable even when it cools.

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As melhores invenções do planeta:  Google e Memes.  Toda a informação que uma pessoa precisa pode ser encontrada no Google.  Por exemplo, quando você sente dor de garganta, pesquise “causas da dor de garganta”.  Se precisar de uma resposta mais dramatica, tente, “dor de garganta pode ser sinal de doença fatal?”  Os hipocondríacos devem adorar tantas possibilidades.

O Google pode até ajudar quando se trata de relacionamentos.  Você já colocou, “devo terminar o namoro se o meu signo não é compatível com o dele?”  Isso funciona mas ao mesmo tempo confunde.  Se o nível de compatibilidade for baixo, você começa a olhar os outros signos, das pessoas do seu passado, ou de alguem mais recente, aquele cara que bota “like” nas suas fotos.  Outro dia fiz isso e na mesma noite tive um sonho com ele.  Sonhei que estavamos namorando.  Será que o Google prevê o futuro?

E agora um pouco sobre Memes.  A mais divertida perda de tempo na net.  Eu posso ficar mais de hora lendo memes.  Dizem que o humor é muito importante para a felicidade e para a saúde.  De vez em quando eu invento os meus próprios memes.

A receita de hoje é perfeita para assistir jogo em casa, festinha de aniversário, ou até para ficar em casa assistindo NCIS.  Eu preparei este “dip” para uma festa.  Acredite quando falo que as pessoas rasparam a tigela.

225 g queijo cheddar, ralado
1 colher (sopa) amido de milho
8 g manteiga
1 dente de alho picado
1/4 de uma cebola branca, picada
375 g (uma lata) de leite evaporado
1 tomate pequeno picado
1/4 colher (chá) de cada:  alho em pó, alho em pó e cominho
113g pimenta asada na churrasqueira
1/4 copo coentro picadinho
2 – 3 colheres (sopa) de leite
Sal

Coloque o queijo e o amido de milho numa tigela e mistura para cubrir o queijo com o amido.  Derreta a manteiga no fogo médio em uma panela pequena.  Adicione o alho e a cebola.  Cozinhe lentamente por poucos minutos ou até a cebola ficar transparente mas não marrom.

Adicione o tomate (incluindo o caldo) e cozinhe por 2 minutos até o tomate amaciar.  Acrescente o leite evaporado e o queijo.  Misture e adicione a pimenta e os temperos.  Misture até o queijo derreter e o molho ficar sedoso.  Tempere com sal.  Retire do fogo e sirva morno ou em temperatura ambiente.

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