Ceviche

Hey, is it me or do you get sad, too, when a good game ends?  The Copa America Championship is almost over (this Sunday).  Brazil is in the final and I’m super excited about it.  But, I’m already thinking about life after the game ends.  Whether Brazil wins or loses, I just don’t want the games to end.  We are all children at heart, and children want to keep playing and having fun.  Speaking of playing…

I like to experiment when making Ceviche and 99% of the time, everyone loves the result.  After so much experimentation (practice makes perfect), I believe I’ve come up with THE recipe.  The ingredients are listed below.  Measurements will vary depending on the amount of fish you use.  Taste as you prepare, being sure not to double dip.  Use a non-reactive bowl.  Glass works well and makes for a pretty display.  You’ll notice the ceviche’s color isn’t milky white.  The color comes from the orange juice, soy sauce and turmeric.  Food looks pretty when it has color.  (Save the white for wedding cakes.)

Corvina or another fish suited to Ceviche
1 red onion, minced
1 generous bunch of cilantro, chopped
Low Sodium Soy Sauce
Fresh-squeezed orange juice
Juice from at least 12 fresh limes
Tabasco or fresh chili peppers
Turmeric

Add the fish (cut in to small cubes) to a non-reactive bowl.  Pour lime juice over the fish so that it is completely covered in juice.  Allow the fish to “cook” in the lime juice for about 5 minutes.  Add the onions and stir to combine.  Make sure that some (not all) of the onions are very finely chopped so that their juice is released.  Add Tabasco or mashed chili peppers to taste, one or two tablespoons soy sauce, two or three tablespoons fresh orange juice and turmeric.  Add the cilantro last.  If at any point you notice that the fish isn’t fully submerged in the lime juice, add more lime juice and adjust the other seasoning.


Você tambem acha ruim quando o jogo acaba?  O Brasil vai disputar a final da Copa Ámerica neste domingo.  Já não restam unhas para roer.  E mesmo com todo o estresse que assistir um jogo da seleção causa, a gente gosta.  Estamos aí, firme e forte.  Coisa boa é assim mesmo.  É igual quando as crianças brincam.  Ninguem quer deixar os amiguinhos.  Falando em brincar…

Eu gosto de experimentar coisas novas quando estou na cozinha.  Por exemplo, existem tantas versões de Ceviche.  Tenho experimentado e provado varios tipos de Ceviche.  Hoje posso dizer que tenho a minha propria receita de Ceviche, uma combinação ideal de ingredientes simples.  Compartilho com você abaixo.  A medida de cada ingrediente pode variar, dependendo da quantidade de peixe que for usar.

Corvina ou um peixe adequado para o Ceviche
1 cebola vermelha, picadinha
1 bando de coentro, picado
Shoyu lite
Suco de laranja natural
Suco natural de 12 (ou mais) limões
Tabasco ou pimenta malagueta fresca
Curcuma

Corte o peixe em cubos pequenos e coloque numa vasilha neutra/não reativa.  (Vasilha de vidro é uma boa opção.)  Despeje o suco dos limões por cima do peixe.  Deixe o peixe cozinhar, fora ou dentro da geladeira, durante uns 5 minutos.  Adicione a cebola.  Tenha em conta que a cebola deve ser picada finamente.  Isso ajuda a extrair o sabor da cebola. Acrescente o Tabasco ou as pimentas previamente amassadas com um garfo, duas colheres (sopa) de shoyu, tres colheres de sopa de suco de laranja e a curcuma (a gosto).  Por último adicione o coentro.  Se notar que o peixe não estiver completamente submerso no suco de limão, adicione mais suco e ajuste o tempero.

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