Shrimp Pasta with Rosé Sauce ~ Macarrão com Camarão ao Molho Rosé

It’s 11 p.m. I just woke up from a long couch nap. Pretty Woman is playing on TV.  The Canes won again today.  We’re 10-0 and Number 2 in the nation.  That was fun.  Could life be any better?  I’m trying to think of something that would make it better.  Nothing really.  It’s lovely.  As is this pasta dish.

Ingredients
3 tablespoons butter
1 chopped onion
2 chopped garlic cloves
2 lbs peeled shrimp
1 can whole or chopped tomatoes
1/2 teaspoon nutmeg
200 grams table cream
2 tablespoons chopped parsley

Melt the butter in a deep saute pan.  Add the onion and cook for a few minutes, stirring.  add the chopped garlic cloves and cook for a minute or two.  Add the peeled shrimp.  When the shrimp turn pink, add the tomatoes and nutmeg.  After a few minutes add the table cream.  Add the pasta that has already been cooked and turn off the heat.  Stir and add two tablespoons chopped parsley.  Serve immediately.


É quase meia noite e acordei neste instante, depois de ter cochilado no sofa.  “Pretty Woman” esta passando na televisão.  (Adoro) Os Miami Hurricanes ganharam hoje outra vez.  Ficamos em segundo lugar entre todos os times de futebol universitário do país e agora vamos para as finais. O jogo de hoje foi muito emocionante.  O estádio tremia com o barulho dos torcedores.  A cerveja descia redonda.  Foi muito bom.  Vida melhor do que esta não existe. Agore prove este macarrão ao molho rosé.

Ingredientes
3 colheres de sopa de manteiga
1 cebola picada
2 dentes de alho picados
2 libras de camarão descascado
1 lata de tomates enteiros ou picados
1/2 colher de nóz moscada
200 gramas de creme de leite
3 colheres de sopa de salsinha

Derreta a manteiga numa panela.  Adicione a cebola e cozinhe por alguns minutos, sempre mexendo.  Acrescente o alho e cozinhe um pouco mais.  Logo adicione o camarão.  Quando o camarão ficar cor de rosa adicione os tomates e a nós moscada.  Depois de alguns minutos, despeje o creme de leite no molho.  Desligue o fogo e acrescente o macarrão que foi cozido antes (al dente).  Coloque a salsinha, misture e sirva.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s