This is a great summer salad. (Yes, it’s still summer in Florida.) You can eat it alone as a main dish or as a side dish. The salad paired really well with the codfish recipe shown below.
Maradol Papaya Salsa
1 cup diced Maradol Papaya
1 cup diced sweet bell peppers
1 shallot, diced or 1/2 small onion, diced
1/4 cup minced fresh cilantro
1/2 lime, juiced
Salt
Combine diced sweet pepper with maradol papaya (diced). Add all the other ingredients and stir. Set aside while cooking the scallops. Heat a heavy frying pan to high and add a pat of butter and a teaspoon of oil. Add scallops to the pan and sear them. After a couple of minutes turn the scallops and cook for another few minutes. When done squirt the juice of remaining 1/2 lime used for the salsa. (I used more lime) Serve on a bed of your favorite greens.
Esta salada de vieiras com mamão é ótima para o verão e combina bem com o Bacalhau com Natas.
Molho de Mamão
1 mamão picado em cubos
1 copo de pimentão doce picado em cubos
1 cebola (shallot) picado em cubos
1/4 copo de coentro fresco picado
Sumo de um limão
Sal
Junte o pimentão doce com o mamão picado. Adicione todos os outros ingredientes e misture. Reserve enquanto prepara as vieiras.
Esquente, no fogo alto, uma panela e coloque manteiga e um pouco de azeite (uma colherzinha). Adicione as vieiras e passe por uns minutos. Vire e passe o outro lado. Coloque poucas vieiras de cada vez porque se colocar muitas, elas cozinham ao inves de ficarem assadas. Esprema um pouco de limão por cima de cada uma.
Forre o prato de salada com alface e coloque a mistura de mamão por cima e depois as vieiras.